Опис
Приправа, яка використовується в японській кухні. Відома як & laquo; японський хрін & raquo ;. Являє собою висушений і подрібнений корінь однойменного рослини сімейства капустяних, що володіє дуже сильним запахом. Його гострота більше схожа на гостроту гірчиці, ніж гострого перцю, і стимулює більше носові проходи, ніж мова. Вживання васабі в їжу в вигляді натертого кореня почалося з 1396 року в районі Сідзуока. Жителі Сідзуокі принесли васабі в дар майбутнього сьогуну. За переказами, йому приправа сподобалася, і він став поширювати васабі в інших регіонах Японії. Харчова цінність на 100 г продукту: білки 23,5 г, вуглеводи 28,1 г, жири 1,3 г Енергетична цінність на 100 г продукту: 218 ккал. Спосіб приготування: змішати порошок васабі 30 г з 30 мл води, за смаком додати соєвий соус.