Опис
Айва & ndash; цінна плодова порода, оброблювана понад 4000 років. На Кавказі, наприклад, сади айви існували ще в доісторичні часи. У дикому вигляді зустрічається на сході Росії. Калорійність айви Калорійність айви становить всього 40 ккал на 100 грам продукту. Склад айви У складі айви є провітамін А, вітаміни групи В, С, Е, РР, ряд інших мікроелементів. Калію в айві в 10 разів більше, ніж натрію (калоризатор). Айва багата яблучної і лимонної кислотами. Чимало в ній також тартроновой кислоти і пектинових речовин. Корисні властивості айви Всі сорти айви надають сприятливий вплив на психіку: бадьорять, покращують настрій. Дуже корисні повидло і джем з айви при запальних захворюваннях кишечника. Айвовий сік має загальнозміцнюючу, антисептичну, кровоспинну, терпким і сечогінною властивостями. Його рекомендується пити при недокрів'ї, серцево-судинних захворюваннях, захворюваннях дихальних шляхів, шлунково-кишкового тракту, астмі або печених плодів & ndash; гарне протиблювотний засіб. А також сік айви значно полегшує стан астматиків.