Опис
До складу чорносливу входять мінерали, вітаміни і багато життєво необхідні для організму речовини. У сливах містяться: вода (87%); цукру (9%), пектинові речовини (0,8%), білки (0,8%); клітковина (0,5%); з органічних кислот переважає яблучна (1,3%); вітаміни В1, В2, РР, С (10 мг%), провітамін А, а також мінеральні речовини & mdash; натрій, калій, магній, фосфор, залізо (2,1 мг%). Сушений чорнослив багатий цукрами (57,8%), органічні кислоти (3,5%), клітковину (1,6%), мінеральними речовинами & mdash; натрію в ньому 104 мг%, калію & mdash; 864 мг%, кальцію & mdash; 80 мг%, фосфору & mdash; 83 мг%, заліза & mdash; 15 мг%. Має високу енергетичну цінність (264 ккал). Чорнослив зберігає практично повністю корисні речовини, що входять до складу свіжої сливи. Чорнослив містить 9-17% цукрів & ndash; фруктози, глюкози, сахарози; органічні кислоти & ndash; яблучну, лимонну, щавлеву і трохи саліцилової; пектин; дубильні і азотисті речовини; вітаміни А, С, В1, В2, Р; мінеральні речовини & ndash; велика кількість калію і фосфору, менше натрію, кальцію, магнію і заліза.