Лазанья из блинов со шпинатом и сыром
02.09.2016
☞ ИНГРЕДИЕНТЫ:
1. Молоко – 250 мл
2. Яйцо – 3 шт.
3. Мука – 2 ст.
4. Коричневый сахар – 1 ч. Л.
5. Соль – ½ ч.л.
6. Разрыхлитель – ½ ч.л.
7. Растительное масло – 2 ст.л.
НАЧИНКА:
1. Творог – 150 г
2. Брынза – 100 г
3. Яйцо – 1 шт
4. Шпинат – 400 г
5. Томатный соус – 100 мл.
6. Твердый сыр – 100 г
7. Крошки из батона – 50 г
8. Оливковое масло – 1 ст. л
☞ СПОСОБ ПРИГОТОВЛЕНИЯ
1) Взбейте яйца венчиком, добавите молоко по частям, постоянно взбивая смесь
2) Затем всыпьте сахар и соль.
3) Просейте часть муки в тесто, перемешайте, добавьте разрыхлитель, оставшуюся часть муки и все взбейте.
4) При необходимости добавьте в тесто немного теплой воды.
5) Чтобы тесто не прилипало к сковороде, влейте в него растительное масло и перемешайте.
6) Тесто должно быть по консистенции похоже на кефир.
7) Выпекайте блины на горячей сковородке, предварительно смазанной тонким слоем растительного масла.
8) В чаше блендера взбейте творог, брынзу и яйцо.
9) Соедините сырную часть начинки с шпинатом.
10) Поперчите, посолите и перемешайте начинку.
11) Соберите лазанью: выложите блин в форму для выпечки, смажте его тонким слоем томатного соуса.
12) Сверху нанесите шпинатную начинку и посыпьте сыром.
13) Повторите процедуру со всеми блинами, кроме последнего.
14) Последний блин смажьте томатным соусом, присыпьте хлебной крошкой, смешанной с остатками сыра.
15) Полейте оливковым маслом, поставьте выпекаться лазанью на 15-20 минут при 180 градусов.
А вот купить ингредиенты вы сможете у нас:
Калорійність сиру 5% становить 121 ккал на 100 грам продукту.
Склад: сир 5% містить багато мінералів, особливо багатий він кальцієм, крім того, натрієм і калієм, залізом, фосфором. Ці елементи дозволяють зайвої рідини віддалятися з організму, зміцнюють кістки і зуби, підвищують життєвий тонус.
Вітаміни в сирі 5% представлені, перш за все B1, B6, B2, B9, PP, E, A, D.
Вони регулюють процеси в організмі, прискорюють хімічні реакції, підвищують імунітет. 5% сир містить необхідні амінокислоти, з яких виробляються білки організму. Без них не обходиться діяльність серця і печінки. Завдяки їм підтримується здоровий стан судин.
Сир виробляється з молока, яке, скисаючи, стає дуже корисним, збагачується молочнокислими бактеріями, що нормалізують травлення. Недарма сир обов'язково потрібно їсти після тривалого лікування антибіотиками. Вживаючи сир, не варто забувати, що тільки свіжим він проявляє корисні якості.
Шпинат містить залізо, кальцій, магній, вітаміни A, C і E, антиоксиданти і фолієву кислоту. Шпинат містить також фіторечовини, що знижують ризик розвитку сліпоти. За вмістом білків шпинат перевершує всі овочі, поступаючись тільки зеленому горошку і молодим стручкам квасолі. Шпинат містить майже всі відомі вітаміни і багатий мінеральними солями. Шпинат & mdash; це відмінне джерело заліза, яке є частиною гемоглобіну, що постачає киснем всі клітини організму і входить до складу системи, відповідальної за метаболізм і вироблення енергії. Особливо рекомендується жінкам, дітям і підліткам. Крім того, шпинат дуже добре засвоюється: в ньому містяться речовини, що поліпшують діяльність підшлункової та слинної залоз. Довгий час помилково вважалося, що шпинат, в порівнянні з іншими продуктами харчування, дуже багатий залізом (близько 35 міліграм заліза на 100 грам шпинату, насправді ж & mdash; вміст заліза в шпинаті в 10 разів менше). Джерелами цієї помилки можуть бути як помилка американського дослідника кінця XIX століття, забула поставити десяткову кому в числі, так і результати дослідження сухого шпинату швейцарським професором Густавом фон Бунге 1890 року. Результати фон Бунге (35 мг заліза на 100 г продукту) були відносно правильними, однак він досліджував не свіжий, а висушений шпинат. Свіжий ж шпинат складається на 90% з води, тобто в ньому міститься не близько 35, а близько 3.5 мг заліза. Ця помилка була виявлена німецькими хіміками тільки в 1937 році, і в 1981 році в Британському Медичному Журналі було опубліковано офіційне спростування цього міфу.
Готовьте с любовью!
Всегда рядом всегда по пути,
С любовью, Твоя «Обжора»