Опис
Оливкова олія першого холодного віджиму надзвичайно багато моно-ненасиченими жирними кислотами: це масло відрізняється високим вмістом олеїнової кислоти, що становить понад 70% від усіх жирних кислот. Оливкові масла містять, як правило, близько 10% лінолевої кислоти і близько 15% насичених жирних кислот (в основному, пальмітинової кислоти). Завдяки цим властивостям оливкового масла його споживання може сприяти зниженню рівня холестерину в крові, якщо в раціоні воно замінює насичені жири, і підтримці рівня "хорошого холестерину". Оливкова олія містить ряд з'єднань, в основному сквален, стерол, терпенові спирти, токофероли і поліфеноли, які в оливковій олії класу екстра першого віджиму становлять близько 1%. Містяться в оливковій олії вітамін Е і поліфеноли є антиоксидантами з високою антиоксидантною активністю. Оливкова олія містить унікальний вітамінний комплекс, що включає вітаміни А, D, E. Вміст вітаміну Е допомагає організму краще засвоювати вітаміни, розчинені в жирах. Кислоти, що містяться в оливковій олії, служать основою для будівельного матеріалу клітинних оболонок. Організм людини синтезує ці кислоти тільки частково, тому у дітей при регулярному вживанні оливкової олії поліпшується зростання кісткової системи. Оливкова олія екстра-класу засвоюється на 100%.