Опис
Калорійність капусти кольрабі становить 42 ккал на 100 грамів продукту. Склад капусти кольрабі У складі капусти кольрабі великий вміст вітаміну С, а також таких вітамінів, як А, В, В2, РР. Крім того продукт багатий цінними мінеральними солями, а також магній, кальцій, фосфор, калій, залізо і кобальт. У складі кольрабі містяться ферменти і в великій кількості рослинні білки і клітковина (калоризатор). М'якоть цієї капусти багата фруктозою, глюкозою, в ній є сполуки сірки, тому вона є досить цінним дієтичним продуктом. Високий вміст в капусті кольрабі вітаміну С пояснює її інша назва - & laquo; північний лимон & raquo ;. Корисні властивості капусти кольрабі Безсумнівно, капуста кольрабі дуже корисна. Особливо її рекомендують вживати дітям і вагітним жінкам. Вживання кольрабі в їжу благотворно впливає на обмін речовин, роботу травної системи, особливо печінки, жовчного міхура, шлунково-кишкового тракту. Високий вміст калію в складі кольрабі сприяє виведенню рідини з організму, а наявність клітковини перешкоджає відкладенню холестерину і грає велику роль в профілактиці і лікуванні атеросклерозу. Сучасні медичні дослідження довели, що наявність в меню капусти кольрабі & ndash; це прекрасна профілактика ракових захворювань товстої і прямої кишки, що обумовлено тим, що цей продукт містить в своєму складі сірковмісні речовини. Цілющі якості кольрабі використовуються і в народній медицині. Відвар з стеблеплода і бадилля цього овоча застосовується при лікуванні туберкульозу легенів і астми. Перераховані вище корисні властивості роблять капусту кольрабі важливою складовою в меню людей, що прагнуть харчуватися правильно, з максимальною користю для здоров'я.