Салат Гнездо глухаря
29.12.2016
☞ ИНГРЕДИЕНТЫ:
- 1 вареная куриная грудка
- 4 вареных яйца
- 500 г свежих шампиньонов
- 300 г картофеля
- 3 зубчика чеснока
- 200 мл растительного масла
- 250 г майонеза
- соль
- молотый перец
☞ СПОСОБ ПРИГОТОВЛЕНИЯ:
- Яйца почистить и отделить белки от желтков. Белки натереть на средней терке. Желтки растереть с 50 г майонеза и измельченным чесноком.
- Мясо курицы разделать на волокна. Грибы нарезать соломкой и обжарить на сковороде с 2 ст.л. растительного масла. Приправить по вкусу.
- Картофель помыть, очистить, нашинковать на терке для корейской моркови. Обжарить небольшими порциями на растительном масле, посолить.
- Собрать салат. В центр большого блюда сформовать в виде яйца желтки с майонезом и чесноком, вокруг выложить натертый белок, вокруг белка – курицу. Следующий круг – грибы, последний – жареный картофель.
Приобрести продукты Вы можете у нас:
Калорійність свіжих печериць становить 27 ккал на 100 грам продукту. Корисні властивості свіжих печериць Шампиньон містить в собі 88-92% води, цінні білки, вуглеводи, органічні кислоти, мінеральні речовини і вітаміни: PP (нікотинова кислота), E, D, вітаміни групи B, залізо, фосфор, калій і цинк, корисний для імунної системи організму. За змістом фосфору печериці можуть посперечатися з рибопродуктами. Калорійність цього гриба 27,4 ккал на 100 г, що дозволяє використовувати печериця в різноманітних дієтах і не позбавляти себе необхідних білків, мікроелементів і вітамінів. Низький вміст натрію дозволяє використовувати печериці в безсольових дієтах. Діабетики також можуть вживати ці гриби & ndash; адже в них зовсім не міститься цукру та жирів. Зміст вітамінів групи B в печерицях вище, ніж у свіжих овочах, особливо рибофлавіну (B2) і тіаміну (B1), який допомагає уникнути головного болю і мігрені. А що міститься в печериці пантотенова кислота (B5) допомагає зняти втому. Крім того, ці чудові гриби допомагають підтримувати шкіру у хорошому стані. Все це говорить про те, що печериці не тільки смачні, але і дуже корисні гриби, які необхідно включати в свій раціон. Їх низька калорійність сприяє здоровому способу життя та підтримання фігури в тонусі. Збирають тільки молоді гриби, мають під капелюшком перетинку (плівку). Цінуються ці гриби за своїми смаковими якостями і вмісту в них фосфору у вигляді складного органічного з'єднання & ndash; лецитину, необхідного для харчування нервової системи.
Приятного аппетита!