Опис
Калорійність капусти брокколі становить 28 ккал на 100 грамів продукта.Состав капусти брокколіБрокколі - це прекрасний постачальник вітамінів С, РР, К, U і бета-каротину. Аскорбінової кислоти (вітамін С) в брокколі майже в 2,5 рази більше, ніж в таких визнаних постачальниках цього вітаміну, як цітрусовие.По наявності бета-каротину (провітаміну А - вітаміну краси та гарного зору) ця культура у багато разів перевершує інші овочеві культури і поряд з морквою і гарбузом є основним джерелом цього вітаміну (калоризатор). Так, одна порція, яка дорівнює приблизно одній склянці дрібно порубаних овочів брокколі (155 г), дає вітаміну С в два рази більше, ніж рекомендується до щоденного споживання, а вітаміну А - три чверті рекомендованої норми.А ще броколі виділяється серед овочів одним з найвищих рівнів вмісту вітаміну U (антіязвенний фактор), поступаючись тільки спарже.Кроме того, брокколі - це багате джерело мінеральних речовин: за вмістом калію, кальцію, фосфору, натрію, заліза вона конкурує зі своєю найближчою родичкою - цвітною капустою, перевершуючи її в два рази за змістом не тільки мінеральних солей, але і белка.Полезние властивості капусти брокколіКапуста брокколі - один з найкорисніших овочів, справжня комора вітамінів і мінералів. Крім високого вмісту вітаміну С, фолієвої кислоти, калію, бета-каротину і клітковини, в брокколі є антиоксиданти та інші речовини, що знижують ризик виникнення серцево-судинних і ракових захворювань. При всіх цих достоїнствах брокколі смачна, дуже проста в приготуванні і майже не містить калорій. Завдяки величезному спектру фізіологічно активних речовин броколі особливо рекомендується людям з серцевою недостатністю і розладами нервової системи. Хлорофіл, що входить до складу капусти, благотворно впливає на склад крові, а сформувалася, але не видна оці пилок у головках брокколі, має лікувальну властивість (calorizator). До того ж капуста брокколі вважається одним з кращих антисклеротичну засобів. тому, що брокколі є відмінним профілактичним засобом проти раку, стало відомо не так давно. В ході дослідження, проведеного медиками з коледжу Джона Хопкінаса, було встановлено, що в брокколі міститься особлива речовина сульфорафан, яке вбиває бактерії, що викликають деякі види виразок шлунка, а також перешкоджає розвитку раку цього органу. Більш того, сульфорафан вбиває навіть ті бактерії, які несприйнятливі до антибіотиків.