+38 (048) 777 2 111
Прием заказов 800 – 1800
Доставка 1000 –2100
+38 (048) 777 2 111 Заказать обратный звонок
+38 (048) 777 2 111
Приймання замовлень 800 – 1800
Доставка 1000 – 2100
+38 (048) 777 2 111 Замовити зворотній дзвінок
Замовити зворотній дзвінок
Мінімальне замовлення 300 грн
Разом: 000грн
Обжора
Інструкцію з пошуку на сайті читайте в статті Як правильно шукати
Мінімальне замовлення 300 грн
Разом: 000грн
  1. Головна
  2. Овочі фрукти
  3. Зелень

Зелень Кріп 30 гр

Є в наявності
од × 1950грн/од = 1950грн
Код товару: 246
EAN-13: 2100000469451

Опис

Кріп & mdash; одна з найпоширеніших і постійних трав на нашому столі. Адже крім виняткових смакових якостей, кріп володіє і безліччю корисних і лікувальних для здоров'я властивостей. У зелені кропу міститься вітамін С, каротин, нікотинова і фолієва кислоти, а також багато цінних мікроелементи, такі як солі кальцію, калію, заліза, фосфору. Завдяки такому складу, кріп ефективно регулює роботу шлунково-кишкового тракту, знижує тиск і благотворно впливає на серцеву діяльність. В силу корисних властивостей, кріп здатний полегшувати симптоми циститу і ниркових захворювань. Кріп має сечогінні і жовчогінні властивості, а також застосовується як засіб посилення секреції молока у матерів-годувальниць. А ще зелень кропу миттєво полегшує головний біль і допомагає впоратися з безсонням. У листі кропу є аскорбінова і нікотинова кислоти, каротин, тіамін, рибофлавін, а також флавоноїди & mdash; кверцетин, ізорамнетін і кемпферол, вуглеводи, пектинові речовини, набір мінеральних солей. У плодах кропу міститься 15 & mdash; 18% жирної олії, до складу якого входять: петрозеліновая кислота, олеїнова кислота, пальмітинова кислота і лінолева кислота. У всіх частинах рослини містяться ефірне масло, що додає їм специфічний запах, флавоноїди. Особливо багато ефірного масла в плодах кропу (2,5 & mdash; 4%). Ефірна олія & mdash; рідина світло-жовтого кольору з приємним, дуже ніжним запахом, що нагадує запах кмину. Завдяки наявності ефірного масла і різноманітному набору вітамінів і мінеральних речовин споживання кропу підсилює відділення секрету травних залоз, моторику травного тракту, підвищує апетит, сприяє нормалізації обміну речовин в організмі. Тому бажано використовувати зелень кропу в дієтичному харчуванні при ожирінні, захворюваннях печінки, жовчного міхура, нирок, анацидних гастритах, метеоризмі. Свіжу і солону зелень, насіння, ефірне масло кропу застосовують як в промисловості, так і в кулінарії в усіх країнах.