Опис
Какао-порошок - продукт переробки насіння шоколадного дерева. Корисні властивості какао здавна цінувалися вченими і гурманами. Назва «Theobroma» - «їжа богів», було присвоєно дереву какао знаменитим натуралістом Карлом Ліннеем.Состав: какао порошок (темне) Термін придатності: 6 месяцев.Храненіе: зберігати в сухому. прохолодному місці при температурі не вище + 20 ° С і відносній вологості не більше 75% .Масса нетто: 80 гІспанское слово «какао» запозичене з діалекту ацтеків, в якому означало «насіннячко» .Калорійность какао-порошкаКалорійность какао-порошку становить 374 ккал на 100 грам продукта.Состав і корисні властивості какао-порошкаКакао-порошок містить від 10 до 22% жіра.Какао-порошок, так само, як і всі шоколадні продукти, має складний хімічний склад, містить не тільки смакові, а й поживні вещества.В склад какао входять тонізуючі речовини - кофеїн і теобромін, і антидепресанти - фенілефіламін. Какао багато флавоноїдами, які володіють антиоксидантними властивостями, а також нормалізують систему кровообращенія.Удівітельная здатність какао покращувати настрій і підвищувати життєвий тонус давно була помічена людьми (калоризатор). А коли на це звернули увагу вчені, з'ясувалося, що біологічно активні речовини, які містяться в какао, збільшують працездатність, стимулюють розумову діяльність, покращують пам'ять і навіть здатні допомогти людині впоратися з депресією, стимулюючи вироблення «гормону радості» - ендорфіна.Піть напій з какао корисно людям виснаженим, ослабленим від важких хвороб або після операції.