Опис
Розчинна цикорій виробляють з натуральної сировини - смажених коренів цикорію шляхом їх екстраціі, фільтрації і згущення. Продукт являє собою пастоподібну субстанцію темно-коричневого кольору. Особливі властивості цикорію тисячоліттями використовуються в народній медицині для лікування серцево-судинних захворювань, органів травлення, діабету, стимуляції імунної системи, підвищення потенції, поліпшення засвоєння мінералів і загального оздоровлення. Основним лікувально-профілактичним компонентом цикорію є пребиотик інулін. Він стимулює розвиток корисних і зменшує кількість патогенних бактерій кишечника, підвищує активність печінки, виділення жовчного і шлункового соків, сприяє травленню жирів і засвоєння мінералів. Найсмачніше приймати цикорій зі звичайним або згущеним молоком, яким він надає кавово-карамельний смак. Таке поєднання значно підвищує засвоєння кальцію і інших життєво необхідних компонентів обох продуктів. Напій має незначний вміст натрію і тому його можна вживати без обмежень.