Опис
Склад: цукор, насіння маку, глюкозно-фруктозний сироп Поживна цінність 100 г продукту: білки - 3,2 г; жири - 8,7 г; вуглеводи - 46,3 г Калорійність маку складає 505 ккал на 100 грам продукту. Склад маку Насіння маку містять багато жиру 50-60%, а також білки і цукру. Пелюстки рослини містять жирної олії 44%, понад 20 алкалоїдів, вітамін С, флавоноїди, глікозиди, антоціани, органічні кислоти і камедь. Корисні властивості маку Мак здавна використовували в народній медицині. Вживали його як протиглисний засіб, відвари насіння пили для поліпшення травлення, воно має заспокійливий ефект при бронхітах, а також макове & laquo; молочко & raquo; з розтертих з водою насіння давали дітям і дорослим в якості снодійного, болезаспокійливий засіб при тяжких запальних захворюваннях. Листям маку натирають бородавки, а з пелюсток роблять настоянки і відвари, які приймають при кашлі, безсонні, перевтомі, катарі шлунка, як загальне заспокійливий засіб.