Опис
Ячна крупа являє собою подрібнені ядра ячменю, звільнені від квіткових плівки і частково від плодової і насінної оболонок і зародка. Ячмінь & ndash; найстійкіший злак, визріває в північних широтах і в високогір'ї, тому його обробляють в північних районах Фінляндії і Норвегії, під Верхоянському в Росії, на Алясці і в гірських районах Гімалаїв. Харчова цінність ячменю дуже висока. У його зернах містяться до 11% білка, 66% вуглеводів, 4,5% клітковини, до 2% жирів. Ячмінь багатий мінеральними речовинами і мікроелементами. Він містить калій, фосфор, кальцій, залізо, мідь, марганець, цинк, селен, молібден, нікель, кобальт, стронцій, хром, бор і йод. У ячмені багато вітамінів групи В, Е і РР.