Опис
Куряче м'ясо & mdash; дієтичний продукт і ефективна заміна таких видів м'яса, як свинина, баранина і частково яловичина. Це відмінне джерело білка і амінокислот, при невеликому вмісті калорій. При цьому біле м'ясо містить менше жиру, а темне багате залізом.
До складу курячого м'яса входить глютамінова кислота, ефірні масла і азотовмісні речовини, саме завдяки цим компонентам страви з курки відрізняються настільки специфічним запахом.
На 100 грам курячого м'яса припадає близько 20,8 гр білка, 8,8 гр жирів і 0,6 гр вуглеводів, що забезпечує продукту калорійність в межах від 164 до 241 одиниць. З мікро- і макроелементів в найбільшій кількості представлені: залізо 1600 мкг, цинк 2055 мкг, калій 217 мг і фосфор 180 мг. Крім того, широко представлена вітамінна група & mdash; В, РР, С, Е, А.