Опис
Калорійність манго становить 67 ккал на 100 грам продукту. Склад і корисні властивості манго: М'якоть манго складається з води, містить білки, вуглеводи і клітковину, багата життєво важливими вітамінами D, C, A, групи В. Манго містить в своєму складі кальцій, фосфор, залізо, цинк, марганець, калій, пектин , органічні кислоти, сахарозу, олеорезин, мангустін, який екстрагується з ядра манго і є хорошим жарознижуючим засобом. Вітамін А, що міститься в зрілому фрукті у великих кількостях, благотворно впливає на органи зору: допомагає при & laquo; курячій сліпоті & raquo ;, сухості рогівки і інших очних захворюваннях. Крім того, регулярне вживання стиглих плодів в їжу сприяє поліпшенню імунітету і оберігає від інфекцій простудного характеру, таких як ГРЗ, риніт та ін. Манго є хорошим проносним і сечогінним засобом. Зрілі плоди також використовуються для схуднення, оскільки містять в собі багато вітамінів і вуглеводів & ndash; так звана манго-молочна дієта.