Опис
Стиглий ананас має щільну панцера кірку жовтуватого кольору і приємний ненав'язливий аромат. Він може важити як 500 грам, так і чотири кілограми. Його м'якоть на смак солодка, що забезпечується 15% цукрів, що входять в її склад і соковита, за рахунок того, що на 86% вона складається з води. Крім того, в ананас входять органічні кислоти, білки і вуглеводи. Ананас & ndash; це джерело харчових волокон (клітковина), необхідних для поліпшення процесу травлення. Вітаміни містяться в ньому також у великій кількості: перш за все це вітамін С (тут його навіть більше, ніж в часнику), А, Е, РР, бета-каротин і група вітамінів В. Унаслідок такого вітамінного достатку в поєднанні з алкалоїдами ананас вважається відмінним стимулятором бадьорості і гарного настрою. Численні мікроелементи, зокрема, йод, калій, кальцій, магній, марганець, мідь, залізо, фосфор і цинк доповнюють склад ананаса. Ну і звичайно, бромелін - біологічно активна речовина, що руйнує білки фермент. Його відкриття значно додало популярності цього фрукту, хоч він і міститься переважно в & laquo; качані & raquo; ананаса. При всій своїй корисності ананас ще й малокалорійний, від 47 до 52 калорій на 100 грам продукту.