Опис
Банан & ndash; одне з найдавніших культивованих рослин. Першим з сучасних вчених, які встановили географічне походження бананів, став один з основоположників наукової селекції академік Н.І. Вавилов, який в 1920 & mdash; 1930-х роках досліджував різні регіони світу і описав результати в праці & laquo; Центри походження культурних рослин & raquo ;. Їстівні сорти бананів умовно діляться на дві основні групи: десертні, що вживаються, головним чином, в сирому або сушеному вигляді, і плантайни (або платано), які перед вживанням вимагають термічної обробки. Сушені банани виготовляють без використання будь-якої хімічної обробки. Калорійність сушених бананів Калорійність сушених бананів складає 390 ккал на 100 грам продукту. Склад і корисні властивості сушених бананів М'якоть десертних сортів дуже солодка на смак, містить велику кількість вуглеводів, вітаміну C і деякі необхідні організму мінеральні речовини, такі як фосфор, залізо, калій, кальцій і магній. Банани застосовуються і в лікувальних цілях. Жовті стиглі банани & ndash; засіб від запорів і геморою. Завдяки високому вмісту заліза і цукру в сушених бананах він допомагає в лікуванні анемії і загальної слабкості. У зелених бананах багато калію і натрію, через що цей фрукт здавна використовується як сечогінний засіб, що сприяє виведенню солей з організму.