Опис
Калорійність кураги становить 215 ккал на 100 грам продукту. Склад і корисні властивості кураги Курага не може похвалитися високим вмістом вітамінів, але зате мінеральних речовин, в тому числі калію, магнію, кальцію, заліза і фосфору, в куразі значно більше, ніж у свіжих абрикосах. Багато в куразі вітаміну В5, органічних кислот і пектинів, ефективно виводять з організму людини важкі метали і радіонукліди. Солодкість кураги & mdash; наслідок високого вмісту глюкози, сахарози і фруктози. Їх сумарна частка може бути більше 80 відсотків. Вживання в їжу кураги рекомендують при анемії, ослабленому зорі, серцевих хворобах і як загальнозміцнюючий засіб. Вона сприяє усуненню закупорки судин і пом'якшує тверді пухлини, омолоджує шкіру і зміцнює волосся. Рослинні волокна, що містяться в куразі, допомагають очищенню кишечника. Відома курага, як засіб зміцнення серця, підвищення гемоглобіну. Дієтичні властивості обумовлені головним чином переважанням солей калію над солями натрію. Високий вміст магнію дозволяє рекомендувати курагу для лікування гіпертонічної хвороби та деяких форм недокрів'я.