Опис
Калорійність мандарина становить всього 33 ккал на 100 грам продукта.Состав і корисні властивості мандарінаВ м'якоті зрілих плодів мандарина містяться цукри (до 10,5%), органічні кислоти (лимонна та інші), вітамін С (40-50 мг%), який зберігається в плодах дуже довго, і вітамін В1, пектинові речовини, клітковина, мінеральні солі, глікозиди, бета-ситостерол, фітонциди, флавоноїди гесперідін.В шкірці знаходяться цукру, провітамін А, вітаміни С і Р, органічні кислоти. В ефірному маслі, яке також знаходиться в шкірці мандарина, містяться альфа-лімонен, альдегіди, цитраль, спирти і метиловий ефір антраниловой кислоти, який і надає ефірному маслу своєрідний смак і запах.Мандаріновую шкірку вживають як замінник помаранчевої кірки при виготовленні різних ліків, настоїв , сиропів і екстрактів.