Опис
Калорійність апельсинів складає всього 36 ккал на 100 грам продукту. Склад апельсина В складі апельсина містяться вітаміни (А, В1, В2, C, РР) і мікроелементи (магній, фосфор, натрій, калій, кальцій і залізо). Корисні властивості апельсина Головне достоїнство апельсина, як і всіх цитрусових & ndash; це вітамін С. У 150 грамах апельсина міститься 80 мг аскорбінової кислоти, які покривають добову потребу людини у вітаміні С. Апельсини корисні для організму в цілому і для травної, ендокринної, серцево-судинної та нервової систем зокрема. Апельсин благотворно впливає на загоєння ран і наривів. Діє заспокійливо, зміцнює нерви, благотворно впливає на діяльність центральної нервової системи. Сік апельсина містить фітонциди. Цим пояснюється його протизапальну та антимікробну дію. Сік апельсина & ndash; гарне протицинговий засіб. Апельсиновий сік активізує діяльність всіх функцій організму, покращує обмін речовин, надає тонізуючий ефект. Він корисний хворим на цукровий діабет. Рекомендується при авітамінозах, втоми, занепад сил. Збуджує апетит, добре втамовує спрагу, особливо при лихоманці. Апельсини & ndash; прекрасний десерт, вони покращують апетит у дитини, корисні як загальнозміцнюючий засіб. Завдяки наявності в них комплексу вітамінів та інших біологічно активних речовин, ці цитрусові рекомендують для профілактики і лікування гіповітамінозів, захворювань печінки, серця і судин, обміну речовин. Пектини, які містяться в апельсинах, сприяють процесу травлення, посилюють моторну функцію товстого кишечника і зменшують в ньому гнильні процеси.