Опис
Виноград & mdash; це відмінне загальнозміцнюючий і тонізуючий засіб. У плодах винограду містяться цукор, клітковина, органічні кислоти, аскорбінова кислота, вітамін В, пектинові речовини, мікроелементи, ферменти. Встановлено, що виноград надає стимулюючу дію на кістковий мозок. Це сприяє поліпшенню функцій кровотворних органів. Виноград & mdash; хороший джерело калію. Стакан виноградного соку містить добову норму вітамінів групи В. Виноград містить досить велику кількість вітаміну С, який засвоюється особливо добре, адже кожна виноградина містить значну дозу вітаміну Р, який допомагає організму засвоювати і накопичувати вітамін С. Виноград і виноградний сік рекомендуються при захворюваннях шлунково- кишкового тракту, що супроводжуються зниженою секрецією шлункового соку (калоризатор). Виноград дуже корисний при гострих запальних процесах дихальних шляхів, при бронхіальній астмі та плевриті. Виноградні ягоди або сік - це ефективний засіб лікування багатьох захворювань серцево - судинної системи. Червоний виноград, завдяки вмісту в ньому великої кількості антиоксидантів-поліфенолів-флавоноїдів: антоціанів, танінів, катехінів, антоцианидинов, ресвератрола, дигидрокверцетина, нормалізує ритм серцевих скорочень, артеріальний тиск крові, покращує склад крові і підвищує рівень гемоглобіну. Нормалізує роботу печінки, сприяє очищенню організму від токсинів, що накопичилися, підвищує загальний тонус організму і допомагає швидко відновлюватися після перенесених стресів та фізичних навантажень.