Опис
Калорійність руколи становить 25 ккал на 100 грамів продукту. Склад руколи До складу руколи входять такі вітаміни, як: бета-каротин (вітамін А), вітаміни групи В, вітамін Е, вітамін С, вітамін К. Цікаво, що 100 г рослини містять добову норму вітаміну К. Ще в складі руколи містяться багато корисні для організму людини речовини, такі як: магній, цинк, селен, мідь і марганець, залізо, фосфор і натрій. Корисні властивості руколи Користь руколи для організму людини незаперечна. Регулярне вживання руколи чудово стимулює роботу шлунково-кишкового тракту і підвищує імунітет. Вітамінно-мінеральний склад руколи сприяє поліпшенню обміну речовин, діє укрепляюще на стінки кровоносних судин, значно знижує сольові відкладення, рівень шкідливого холестерину, підвищує гемоглобін, помітно зміцнює нервову систему, тим самим підвищує рівень протистояння стресам. Також, корисні властивості руколи використовуються організмом людини, як тонізуючий, антибактеріальний, антиокислювальна, сечогінний засіб. Незвичайно корисна рукола хворим на цукровий діабет. Люди, які страждають на ожиріння, повинні обов'язково включати в раціон харчування рукколу, часто робити розвантажувальні дні, що складаються з ужитку рукколи в необмежених кількостях. Її вітамінний склад дасть організму необхідну енергію, низькокалорійні блюда допоможе значно знизити вагу.