Курица, фаршированная картофелем и грибами
29.12.2016
☞ ИНГРЕДИЕНТЫ:
- Курица целая – 1 шт.
- Картофель – 400 г
- Грибы свежие (шампиньоны) – 250 г
- Лук репчатый – 1 шт. (100 г)
- Масло сливочное – 75 г
- Зелень петрушки и укропа – 0,5 пучка
- Зеленый лук – 2 шт
- Соль
- Перец черный молотый
Для приправы:
- Сметана и майонез – по 2 ст. ложки
- Чеснок – 3 зубчика
☞ СПОСОБ ПРИГОТОВЛЕНИЯ:
- Помыть и обсушить курицу. Протереть грибы влажной салфеткой. Очистить картофель и лук.
- Картофель порезать небольшими кубиками и слегка обжарить на половине масла. Посолить и поперчить. Вынуть картофель на тарелку.
- В сковороду добавить масло и спассеровать мелко порезанный лук.
- Добавить грибы, порезанные ломтиками. Жарить, помешивая, 5 минут. Посолить и поперчить. Выложить к картофелю.
- Добавить мелко порезанную зелень и зеленый лук. Перемешать. Начинка готова.
- Смешать 0,5 ч. ложки черного перца, 1 ч. ложку соли и 1 ст. ложку приправы для курицы. Обмазать этой смесью курицу внутри и снаружи.
- Нафаршировать курицу начинкой и сколоть или зашить разрез.
Уложить на противень. Поставить в духовку, нагретую до 180 градусов. Запекать курицу, фаршированную картофелем и грибами, в зависимости от величины курицы (1 час 15 минут на 1 кг веса). Я свою 2-килограммовую запекала 2,5 часа.
- За это время один раз курицу перевернула и два раза смазала смесью из сметаны, майонеза и продавленного чеснока.
- Подавать курицу, фаршированную картофелем и грибами, горячей.
Приобрести продукты Вы можете у нас:
Калорійність свіжих печериць становить 27 ккал на 100 грам продукту. Корисні властивості свіжих печериць Шампиньон містить в собі 88-92% води, цінні білки, вуглеводи, органічні кислоти, мінеральні речовини і вітаміни: PP (нікотинова кислота), E, D, вітаміни групи B, залізо, фосфор, калій і цинк, корисний для імунної системи організму. За змістом фосфору печериці можуть посперечатися з рибопродуктами. Калорійність цього гриба 27,4 ккал на 100 г, що дозволяє використовувати печериця в різноманітних дієтах і не позбавляти себе необхідних білків, мікроелементів і вітамінів. Низький вміст натрію дозволяє використовувати печериці в безсольових дієтах. Діабетики також можуть вживати ці гриби & ndash; адже в них зовсім не міститься цукру та жирів. Зміст вітамінів групи B в печерицях вище, ніж у свіжих овочах, особливо рибофлавіну (B2) і тіаміну (B1), який допомагає уникнути головного болю і мігрені. А що міститься в печериці пантотенова кислота (B5) допомагає зняти втому. Крім того, ці чудові гриби допомагають підтримувати шкіру у хорошому стані. Все це говорить про те, що печериці не тільки смачні, але і дуже корисні гриби, які необхідно включати в свій раціон. Їх низька калорійність сприяє здоровому способу життя та підтримання фігури в тонусі. Збирають тільки молоді гриби, мають під капелюшком перетинку (плівку). Цінуються ці гриби за своїми смаковими якостями і вмісту в них фосфору у вигляді складного органічного з'єднання & ndash; лецитину, необхідного для харчування нервової системи.
Пір'я зеленої цибулі містять вітамінів більше, ніж сама цибулина. У період весняного авітамінозу, зелена цибуля може стати відмінним засобом для поповнення запасу вітамінів. Всього сто грам зелені цибулі містять денну норму дорослої людини у вітаміні С. Каротину в зеленій цибулі 2,5-5 мг, а також ефірні масла, флавоноїди, вітаміни А, В, цинк, залізо, кальцій, магній, фтор і сірка, що надає цибулі специфічний різкий запах, і хлорофіл.
Сметана & ndash; термостатний & laquo; живий & raquo; продукт густої консистенції. Як в старі часи, в сметані & laquo; ГМЗ & raquo; & Laquo; ложка стоїть & raquo ;. Джерело вітамінів А, Е, С, Д, РР, групи В, біотину (групи Н) & ndash; вітаміну & laquo; краси & raquo; і бета-каротину, а також повноцінного тваринного білка, вуглеводів, органічних і жирних кислот. Склад: свіжі натуральні вершки, закваски молочнокислих культур Продукт живий! Зберігати в холоді (при t (4 & plusmn; 2) ˚С)! Без ГМО! Без консервантів! Сметана 21% 400г
Приятного аппетита!