Опис
Експозиція лондонського музею виноробства починається з сапераві & mdash; саме цей сорт, на думку деяких експертів, найбільш схожий на той виноград, з якого тисячі років тому люди вперше зробили вино. Сапераві & mdash; ординарне червоне сухе вино, приготоване з винограду сорту Сапераві, що вирощується в господарствах Кахетії. Виноматеріали готують відповідно до технологічних інструкцією по виробленню червоних і рожевих столових сухих виноматеріалів. Вино має інтенсивний темно-гранатовий колір з фіолетовим відтінком. Сама назва & laquo; сапераві & raquo; перекладається з грузинського як & laquo; фарбар & raquo ;. А в перекладі з пташиного виноробного на загальнолюдську мову це означає, що у & laquo; сапераві & raquo; червона не тільки шкірка (як у більшості європейських червоних сортів), але і м'якоть. Ця особливість пояснює природне фенольное багатство більшості червоних грузинських вин і їх глибокий колір. Після серйозної дегустації вин з & laquo; сапераві & raquo; у вас з'являється темно-фіолетова тінь не тільки на губах, але і на зубах. І якщо раптом вона не з'являється, значить в келихах було сапераві. У добре розвиненому сортовому ароматі домінує тон ожини. На смак вино відмінно збалансоване і гармонійне. Рекомендується до жирних страв грузинської кухні. Вина з сапераві довго дозрівають і довго зберігають якість, при цьому найбільш висока якість досягається в період від 4 до 30 років. Олександр Левинтов пише про вино & laquo; Сапераві & raquo; в & laquo; Книзі про красиве життя & raquo ;, відзначаючи & laquo; неймовірну терпкість & raquo ;, гарне прояв в купажах з іншими сортами, відмінну здатність до & laquo; довгожительства & raquo ;. Вина & laquo; Сапераві & raquo; вважаються перлиною грузинського виноробства і мають величезну кількість медалей та призів міжнародних виставок і конкурсів. Кондиції вина: спирт 10,5-12,5% об., Титруемая кислотність 5,0-7,0 г / дм3. Рекомендовано подавати: до м'яса на грилі, копченостям, сирів. Температура подачі 10-12 & deg; С. Випускається з 1937.