Опис
Одним з популярних сухих червоних вин є Каберне. Це вино сортове, проводиться з сорту винограду Каберне-Совіньйон. Це французький сорт винограду, але культивується в багатьох країнах світу. Смак ягід гармонійний з присмаком, що нагадує паслін & ndash; звідси і пасльонові тони в готовому вині. Для вин з Каберне Совіньон характерна висока кислотність, високий вміст танінів і смакові якості продуктів, кольору і аромату. Чисте Каберне Совіньон, особливо витримкою менше 3-5 років, може бути дуже різким і важким для вживання. Для балансування кислот і танінів винороби змішують його з Мерло, Сіра (Шираз), Бордо і іншими сортами. Завдяки таніну і кислот вина з Каберне Совіньон мають чи не потенціал для витримки протягом багатьох років, навіть десятиліть. За цей період в якісних винах відбувається пом'якшення танинов і кислот, і розвиваються складні аромати фруктів і спецій.
Смакові й ароматичні характеристики: класичні аромати Каберне Совіньон & ndash; чорна смородина, зелена паприка (особливо в прохолодних кліматі і роки); в теплих кліматі: тютюн, евкаліпт, м'ята; тони, що з'являються після витримки в дубовій бочці: ваніль, дим, кедр.
Оскільки вино, в якому домінує Каберне Совіньон, має високий вміст кислот і танінів, його вживають з жирною їжею, такий як смажене м'ясо (стейк ), печеня, смажені ковбаси тощо.