Опис
Ірландці, на відміну від сусідів - шотландців, рідко експериментували з віскі і до сих пір дотримуються старовинних традицій у виробництві національного напою. Віскі Jameson виготовляють з трьох натуральних інгредієнтів: звичайного ячменю, ячмінного солоду і чистої джерельної води. І якщо шотландці просушують пророщений ячмінь на відкритому вогні, що і надає віскі характерний запах торф'яного диму, то ірландці роблять це в спеціальних закритих печах. Таким чином, ячмінь не просочується димним запахом і зберігає природні смакові якості. У свою чергу, потрійна дистиляція робить віскі Jameson більш м'яким, ніж шотландські віскі. Виробництво Jameson, яке становило на початку 19 століття 1 млн галонів (3 785 412 літрів) віскі в рік, розрослося до найбільшого в світі заводу ірландського віскі. На сьогоднішній день, Jameson проводиться в м Мідолтоне, а на Боу Стріт в Дубліні відкритий музей і функціонує центр для туристів. Віскі Jameson продовжують виробляти згідно оригінально рецептурою 1780 року. Він тричі переганяється в мідних дистиляційних кубах і перегінних колонах. Обсяги продажів Jameson становлять 30 млн пляшок на рік по всьому світу